En toen was er corona….

Soms geef ik er even aan toe. Dan laat ik al die zorgen er zijn. Maar ik heb wel de afspraak met mezelf dat ik me daarna ook weer bij elkaar raap en verderga. En dus veeg ik mijn tranen weer van mijn gezicht en spreek ik mezelf moed in. Om verder te gaan werken aan ideeën voor de salon. De kids rennen ondertussen door het huis en mijn concentratie is niet opperbest. Maar ik ga door. Ik verzeker ze dat mama heel hard haar best zal doen om te zorgen dat het allemaal goedkomt. Er komt vast een goed plan voor de salon. Ik zorg ondertussen dat we allemaal gezond blijven. Dat beloof ik mezelf en mijn gezin.

Ik begin de eerste pakketjes voor onze zorgtoppers in te pakken. Mensen die dag en nacht doorgaan om onze familieleden, vrienden en kennissen zo goed mogelijk te verzorgen in deze crisistijd. Waar ik de keuze had om de salon te sluiten en bij mijn kinderen te zijn, zijn zij dag in dag uit op hun tandvlees mensenlevens aan het redden. Ik kan daar alleen maar ontzettend veel respect voor hebben. Ik wil een diepe buiging voor ze maken.

Het samenstellen van de verwenpakketjes geeft me nieuwe energie. Het is een fijn gevoel om een bijdrage te kunnen leveren. Van die energie maak ik dan ook dankbaar gebruik; ik heb nog een lijst met mensen die ik moet bellen. Te beginnen met de man van wie ik mijn pand huur.
Tot mijn grote opluchting hebben we binnen enkele minuten meerdere scenario’s uitgewerkt en liggen er direct oplossingen klaar. Daar ben ik ontzettend dankbaar voor. Het geeft me weer ruimte in mijn hoofd. En het geeft me de mogelijkheid om door te pakken.Daarna bedank ik mijn leverancier nog even voor het leveren van de perfecte producten voor de zorgtoppers. En voor het met me meedenken. Als reactie op mijn mail krijg ik: ‘Samen sterk!’ Wauw!!

En dan bedenk ik me dat dit precies de reden is dat ik ben gaan ondernemen. Niet om thuis te zitten en niet te kunnen werken natuurlijk. Ik doel op die wisselwerkingen. Ik begon ooit mijn BAM-avontuur omdat het echt heel mooi is als je elkaar kunt helpen! Het is een ontzettend moeilijke, verdrietige en onzekere tijd, maar als deze crisis me íets leert, dan is het wel dat moeilijke momenten ook nieuwe, mooie inzichten opleveren. Inzichten op het gebied van mijn salon bijvoorbeeld. En over de manier waarop ik verder wil gaan.

Ook geeft het me inzicht in hoe sterk mijn gezin is. Thijs is mijn steun en toeverlaat en geeft me niet alleen tips en zijn visie op de zaken vanuit zijn management-inzichten, hij geeft me ook alle ruimte om dit op mijn eigen manier zo goed mogelijk aan te pakken. En de kinderen blijven gewoon kinderen. Die zorgen er vooral voor dat ik alles goed kan relativeren!

Ik durf te vertrouwen op mijn vaste klanten en mijn eigen kracht als ondernemer. Linksom of rechtsom, het komt goed. Ik ga het redden.

Dank jullie wel voor al jullie lieve berichtjes. Blijf gezond. En pas een beetje op elkaar.

Liefs,

Laura