Yes, we hebben een datum!

Yes, we hebben een datum!

Wat een gekkenhuis de afgelopen dagen. Eerst het nieuws dat er mogelijk versoepelingen zouden komen. Toen die zenuwslopende momenten voor de televisie, tijdens de ingelaste persconferentie. Mijn hart steeds harder bonkend in mijn keel. En de verlossende woorden waar ik 8 lange weken alleen maar van kon dromen…. Ik. Mag. Weer. Open!

Ik noem het met recht een gekkenhuis. Want binnen een uur na die alles veranderende bekendmaking is mijn eerste werkweek al he-le-maal volgeboekt! Mijn online boekingssysteem liep zelfs vast vanwege de drukte. Het aantal telefoontjes is enorm en de hoeveelheid appjes nauwelijks nog te overzien. Maar het is heerlijk; ik handel ze stuk voor stuk af, neem er de tijd voor en neem de chaos voor lief. Want ik kan weer gaan doen wat ik het liefste doe!

Wanneer ik me enigszins door de stroom felicitaties en boekingen heen heb weten te werken, is het tijd voor de volgende stap. Snel zet ik mijn dochter achter een schermpje, en mijn zoontje leg ik in bed. Ik had me natuurlijk al een beetje voorbereid op wat komen zou. Maar je hebt van te voren gewoon geen idee welke kant het op gaat. De datum is eerder dan verwacht, en er is weinig voorbereidingstijd. Nu moet ik zorgen dat ik mijn klanten maximale veiligheid kan garanderen. Een flinke kluif. Maar we kunnen dit!!

En dus ben uren in de weer. Ik verzamel informatie, stuur mailtjes en plaats rond middernacht mijn laatste bestelling online. Álles om mijn klanten veilig en verantwoord ademruimte te kunnen bieden in deze zo bizarre tijd. Ik heb kriebels in mijn buik. Alsof ik na het weekend een nieuwe salon ga openen. En mijn handen jeuken, omdat ze gewoonweg niet gemaakt zijn voor 8 weken relatieve rust…

Eerlijk is eerlijk: in al mijn vreugde komen ook de realistische gedachten voorbij. Want kan ik deze keer open blijven? Of moet over een tijdje de deuren weer op slot, omdat het aantal besmettingen door de versoepelingen van de maatregelen weer stijgt? Het is een realistisch scenario. Maar ook een scenario waar ik op dit moment even niet aan wil denken. Voor nu wil ik gas erop en knallen. De rest is van latere zorg. Want ik ga nu even van dit gevoel genieten. Van de wetenschap dat ik jullie binnenkort weer kan zien en helpen. Daar kijk ik zó onwijs naar uit. En dat is nog zwak uitgedrukt…

 

Heel veel liefs en hopelijk tot snel!